Professionals met een visie

Angelique Klar

Partner

angeliqueklar@sdh.nl

+31 6 2150 0137

Angelique heeft een Bachelor en Master degree in International Hospitality & Service Management. Ze geeft lessen in Management Operations op het Kronenburgh College (freelance) en is eigenaar van het bedrijf Business Future Fit (advies en implementatie van optimalisatie processen).

SAMEN VERWACHTINGEN OVERTREFFEN

Ik vind het heerlijk om iets voor een ander te kunnen betekenen. Nét dat kleine verschil te kunnen maken, een grote glimlach op iemands gezicht te kunnen toveren! “Exceeding expectations together” is daarbij mijn lijfspreuk. Vragen, luisteren, analyseren en gezamenlijk tot actie overgaan totdat het doel bereikt is en dan nog even dat stapje extra zetten. Succes op lange termijn is in mijn beleving alleen mogelijk als er sprake is van een win-win situatie tussen partijen. Integer zaken doen, met focus op het beoogde eindresultaat en respect voor elkaars expertise en kennis.

Mensen-mens

Leiderschap is niet in een zin te omschrijven. Ieder bedrijf heeft afhankelijk van de interne en externe omstandigheden een ander type leider nodig. Dat maakt dit vak zo veelzijdig. Ik vind het heerlijk om in verschillende keukens te mogen kijken en mee te mogen denken over de invulling van een cruciale positie. Het is maatwerk – dat luistert nauw en vergt expertise van de branche en de nodige aandacht voor de mens. Het gaat vaak niet alleen om de vaardigheden, ervaring en expertise van een kandidaat, maar ook om de vraag: “Wie ben jij?” en “Wat maakt je uniek?”

Ik werk inmiddels al meer dan 30 jaar in de hospitality sector en daar draait alles om en voor mensen. Het mooie aan deze sector is, dat geen enkele dag met de andere te vergelijken is. Als mensen-mens (groen is mijn kleur) heb ik in het verleden diverse senior management en executive posities bekleed binnen de (internationale) hotellerie, theme parks en exhibition centers. Het verveelt nooit en geeft mij dagelijks weer energie! Hoe complexer de vraag, hoe enthousiaster ik word.

Familie, zelfstandigheid en creativiteit zijn voor mij belangrijke elementen. Mijn twee kinderen heb ik grotendeels zelfstandig opgevoed – naast een druk zakelijk bestaan. Dus die zelfstandigheid en het doorzettingsvermogen wat ik hierdoor heb verworven, laat ik niet snel los. Deze karakter- eigenschappen in combinatie met mijn creativiteit zorgen er voor dat ik regelmatig naar voren wordt geschoven als er een uitdagende opdracht op tafel ligt.

No-nonsens

In mijn manier van werken ben ik pragmatisch en schakel ik snel tussen strategisch denkwerk en operatie. Mijn carrière is ooit op de werkvloer begonnen en mijn bachelor en masteropleiding heb ik in deeltijd naast mijn werk afgerond. Vanuit dit oogpunt realiseer ik mij goed dat een strategie alleen succesvol uitgerold kan worden als het operationeel ook te bewerkstelligen is. Doordat mijn geduld niet oneindig is, pak ik snel mee aan. Dat ligt ook een beetje aan mijn Twentse roots – “het is een kwestie van gewoon doen” zeggen ze dan hier. Dingen niet moeilijker maken dan ze zijn en helder en duidelijk communiceren, zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.

Anja Spaans

Partner | Owner

Frans Haarmans

Partner | Owner

Angelique Klar

Partner

Coen Bos

Partner Interim Solutions

Tanno Bregonje

Senior leadership consultant

Yvette Hoefnagels

Yvette Hoefnagels

Impact Leadership Development

Margriet Bleeker

Leadership consultant

Kathi Künnen

Leadership consultant

Kasper Houben

Research consultant

Pearl Chew

Research consultant

Nina Bos

Researcher

Anet van de Rijt

Office manager

Hans Becks

Partner

Sander Reumer

Research Consultant

Jesse Runneboom

Junior Research Consultant

Elles Verheul-van Stokkum

Office- en eventmanager

Suze

Onze kantoorhond